Rakott karfiol túróval
Nagyon finom rakott karfiol, extra fehérjével, túróval, sósan. Savanyú uborkával vagy savanyú káposztával tálaljuk.
recept,recept fotó,lágy túró,karfiol,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 200 | gramm | |
búzadara | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 250 | milliliter | |
karfiol | 1 | kilogramm | |
lágy túró | 500 | gramm | |
repceolaj | 2 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
karfiol 1 kilogramm
A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.
2.
repceolaj 2 evőkanál • só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A kivajazott sütő tálba rakjuk a karfiol felét, sózzuk, borsozzuk.
3.
lágy túró 500 gramm • só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A túró feléből elkészítjük a másik réteget. Ezután jön megint a karfiol, só, bors. A tetejére pedig a maradék túró.
4.
tyúk tojás 2 darab • főzőtejszín (10-12%-os) 250 milliliter • búzadara 2 evőkanál • só ½ teáskanál
A tojást, tejszínt, búzadarát, sót egy tálba rakjuk és felverjük.
5.
Egyenletesen leöntjük vele a karfiolt.
7.
Az elkészített sajttal egyenletesen megszórjuk a tetejét.
8.
50 percig 200°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!