Rántott csirkemell
Klasszikus csirkemell, amelyet tálalhatunk burgonyapürével, krumplisalátával, rizzsel, vagy csak egyszerűen kenyérrel és uborkával.
recept,recept fotó,csirkemell,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 1000 | gramm | |
finomliszt | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
2.
tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • só • finomliszt • zsemlemorzsa
A tojást tejjel és sóval felverjük. Előkészítjük a sima lisztet és a zsemlemorzsát. A csirkehúst megsózzuk.
3.
A szeleteket lisztben, tojásban majd zsemlemorzsában panírozzuk.
4.
Egy serpenyőben forró olajban 10 percig sütjük lefedve, majd 10 perc után megfordítjuk és a másik felét is 10 percig sütjük, de már nem fedjük le.
Jó étvágyat!