Rántott marha golyók
A hús golyókat tálalhatjuk burgonya körettel, de a legfinomabb különféle szószokkal vagy mártásokkal.
recept,recept fotó,marhahús- darálthús,Marhahús
Marhahús
kategóriak
Marhahús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Kapor mártás recept | - | ||
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 50 | gramm | |
fokhagyma | 10 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
marhahús- darálthús | 500 | gramm | |
repceolaj | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • fokhagyma 10 gramm
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát.
2.
marhahús- darálthús 500 gramm • finomliszt 50 gramm • só 1.5 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab
Hozzáadjuk a húst, egy kis lisztet, sót, borsot és tojást. Alaposan átkeverjük és közepes méretű golyókat formálunk.
4.
Megfordítjuk és a másik oldaláról is (kb. 10 percig) megpirítjuk.
5.
Kivesszük az olajból, és konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy beszívja az olajat.
Jó étvágyat!