Rántott sampinyon szeletek.
A finom ízletes rántott gombafejeket burgonyával és tartár mártással tálaljuk.
recept,recept fotó,gomba,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
fritőzolaj | - | ||
gomba | 300 | gramm | |
metélőhagyma | 2 | evőkanál | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • só ½ teáskanál
Lisztet, tojás, tejet és egy csipetnyi sót összekeverünk. Ha a tészta túl folyékony adhatunk hozzá még egy kevés lisztet, és ha túl sűrű akkor viszont egy kis tejet adjunk hozzá.
2.
gomba 300 gramm
A gombákat megpucoljuk a gomba szárait félre rakjuk. A gombafejeket a tésztába helyezzük és egy villával óvatosan megkeverjük.
4.
A gombákat először a fejükkel lefelé rakjuk a forró olajba. Amikor meg akarjuk fordítani le vesszük a tűzről mert nagyon fröcsögnek. És így megfordítva újra a tűzhelyre helyezzük és megsütjük.
5.
A szépen megsült gombákat egy papírtörlőre kiszedjük.
6.
burgonya 500 gramm • sertészsír 1 evőkanál • metélőhagyma 2 evőkanál
Köretként burgonyát főzünk, meglocsoljuk vajjal és apróra vágott snidlinggel szórjuk meg.
7.
A maradék tésztába belerakjuk a gomba szárakat és szintén forró olajban megsütjük hasonlóképen mint a gombafejeket.
Jó étvágyat!