Rántott vagdalt hús
Gyors és egyszerű vacsora. Főtt burgonyával és tartár mártással tálaljuk.
recept,recept fotó,bajor vagdalt,Sertéshús,
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
bajor vagdalt | 500 | gramm | |
burgonya | 600 | gramm | |
finomliszt | 4 | evőkanál | |
metélőhagyma | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 1 | evőkanál | |
víz | - | ||
zsemlemorzsa | 6 | evőkanál |
Recept
1.
bajor vagdalt 500 gramm • finomliszt 4 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • zsemlemorzsa 6 evőkanál
A bajor vagdaltat 1 c vastag szeletekre vágjuk. Minden szeletett lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatunk.
2.
burgonya 600 gramm • víz • só • napraforgó olaj
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és sós vízben 5 percig főzzük. Mielőtt a burgonya megfőne a vagdaltat forró olajban gyorsan mindkét oldaláról aranysárgára sütjük.
3.
metélőhagyma 1 evőkanál • vaj 1 evőkanál
A rántott vagdaltat egy papírtörlőre rakjuk hogy felszívódjon a fölösleges zsiradék. A megfőtt burgonyát leszűrjük, friss apróra vágott snidlinget és vajat adunk hozzá-óvatosan összekeverjük. Tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!