Rebarbara muffin

Frissítő muffin a rebarbara savanykás ízével
recept,recept fotó,rebarbara,finomliszt,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Muffinok,
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 80 720 | milliliter kcal | |
nádcukor | 120 476 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rebarbara | 200 40 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 128 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal |
Recept

2.
finomliszt 250 gramm • sütőpor 2 teáskanál • nádcukor 120 gramm
Egy tálba lisztet, sütőport és cukrot szórunk, majd összekeverjük.

3.
A liszthez hozzákeverjük az elkészített rebarbara 2/3-át.

4.
tyúk tojás 3 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • napraforgó olaj 80 milliliter
A tojást összekeverjük tejjel és olajjal. A folyékony masszát hozzákeverjük a liszthez és lágy tésztát készítünk.

5.
A muffin kosárkákat belehelyezzük a muffin formába vagy a sütőlapra. Kétharmadik töltsük őket.

6.
A tetejét megszórjuk a megmaradt rebarbarával.

7.
Előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 30 percig sütjük. Sütést követően megszórjuk porcukorral és kihűlést követően tálalhatjuk.

Jó étvágyat!