Rebarbarás kalácsok
Ízletes, ropogós mogyorós-rebarbarás kalács.
recept,recept fotó,rebarbara,dió,leveles tészta,Kalácsok,,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | teáskanál | |
dió | 50 | gramm | |
leveles tészta | 550 | gramm | |
porcukor | - | ||
rebarbara | 300 | gramm | |
szárazsütemény, világos | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 10 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
2.
dió 50 gramm • szárazsütemény, világos 50 gramm
A diót és a háztartási kekszet apróra felszeleteljük.
3.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaníliacukor 10 gramm • citromhéj 1 teáskanál
Tejben pudingport, vanília cukrot, reszelt citrom héját keverünk el, majd hozzáadjuk a diót és a kekszet.
4.
leveles tészta 550 gramm
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd egy bögre segítségével kb 13 cm-es karikákat vágunk.
5.
A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd a szélet tányérka formára behajtogatjuk.
6.
Minden tányérkába két kanál puding krémet teszünk.
7.
A krémre teszünk egy kis rebarbarát is, és megszórjuk cukorral. 220°C-on kb 12-15 percig sütjük.
Jó étvágyat!