Rénszarvas linzer
A közkedvelt linzer sütemény egy aranyos karácsonyi motívummal. Tuti biztos, hogy ezek fognak elfogyni leghamarább!
recept,recept fotó,vaj,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 500 | gramm | |
főzőcsokoládé | - | ||
porcukor | 150 | gramm | |
sárgabarack dzsem | - | ||
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 280 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 500 gramm • vaj 280 gramm • porcukor 150 gramm • só • dió, darált 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • sütőpor 1 teáskanál • tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 1 darab
A vajat kisebb darabokra vágjuk és egy tálba helyezzük el. Ahogy a vaj megpuhul kicsit hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, tojássárgákat és egész tojást. Kidolgozzuk a tésztát.
2.
A tésztát egy órára állni hagyjuk, hűvös helyen.180° C melegítjük fel a sütőt.
3.
A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk ki belőle.
4.
15 percig 180°C fokon sütjük.
5.
A megsült karikák felét sárgabarack dzsemmel megkenjük és a másik felével betakarjuk.
Jó étvágyat!