Répa süti
Fantasztikus répás sütemény dióval és kókusztejes illetve mascarponés szósszal.
recept,recept fotó,narancs héj,narancslé,rétesliszt,répa,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 50 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
kókusztej | 100 | milliliter | |
mascarpone | 250 | gramm | |
mazsola | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
narancs héj | 1 | teáskanál | |
narancslé | 100 | milliliter | |
répa | 300 | gramm | |
rétesliszt | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 60 | gramm |
Recept
2.
napraforgó olaj 100 milliliter • fahéj, őrölt 1 teáskanál • narancs héj 1 teáskanál • narancslé 100 milliliter
Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.
3.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor 15 gramm
A liszteket sütőporral összekeverjük, majd folyamatosan adagoljuk az elkészített tészta alaphoz.
7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
8.
vaj 10 gramm • rétesliszt 1 teáskanál
A kerek forma aljára sütőpapírt helyezünk, a széleit vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.
9.
A tésztát egyenletesen a formába öntjük.
10.
45 percig 170°C fokon sütjük.
11. A szósz elkészítése
vaj 50 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • kókusztej 100 milliliter • mascarpone 250 gramm
Egy lábasban felmelegítjük a vajat, cukrot, kókusztejet és a mascarponét. Fokozatosan adagolunk egy kis lisztet a sűrítéshez. A végeredmény egy lágy és sima, közepesen édes szósz.
12. Tálalás
A tányér aljára szedőkanállal segítségével öntünk egy kis szószt, majd beleteszünk egy szelet süteményt.
Jó étvágyat!