Répatorta

Egy jól bevált recept répatorta készítéséhez amely a szaftos alapanyagnak - répának, köszönhetően fogyasztható magában is cukormázzal, tejszínhabbal vagy esetleg fagylalttal.
recept,recept fotó,dió,répa,Torták
Torták
Főzőcske
Adag
16
Adag tömege
114 g
Adag energiatartalma
378 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 3 10 | evőkanál kcal | |
dió | 150 1011 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
kristálycukor | 225 905 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
repceolaj | 200 1798 | gramm kcal | |
répa | 500 225 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 25 91 | gramm kcal |
Recept

2.
finomliszt 300 gramm • kristálycukor 225 gramm • vaníliacukor 25 gramm • szódabikarbóna 2 teáskanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál • só 1 csipet
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

3.
A száraz alapanyagokat együtt jól összekeverjük.


5.
A vizes alapanyagokhoz hozzákeverjük a száraz alapanyagokat.

6.
Hozzákeverjük az elkészített répát.



9.
A tésztát torta formába borítjuk.

10.
60 percig 180°C fokon sütjük.

11. Citromos öntet.
porcukor 100 gramm • citromlé 3 evőkanál
A cukrot egy fél citrom levével összekeverjük.

12.
Majd az öntetet a jól kihűlt torta tetején kenjük szét.

Jó étvágyat!