Répatorta
Egy jól bevált recept répatorta készítéséhez amely a szaftos alapanyagnak - répának, köszönhetően fogyasztható magában is cukormázzal, tejszínhabbal vagy esetleg fagylalttal.
recept,recept fotó,dió,répa,Torták,Szezonális receptek
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 3 | evőkanál | |
dió | 150 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kristálycukor | 225 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
repceolaj | 200 | gramm | |
répa | 500 | gramm | |
szódabikarbóna | 2 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
vaníliacukor | 25 | gramm |
Recept
2.
finomliszt 300 gramm • kristálycukor 225 gramm • vaníliacukor 25 gramm • szódabikarbóna 2 teáskanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál • só 1 csipet
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
3.
A száraz alapanyagokat együtt jól összekeverjük.
5.
A vizes alapanyagokhoz hozzákeverjük a száraz alapanyagokat.
6.
Hozzákeverjük az elkészített répát.
9.
A tésztát torta formába borítjuk.
10.
60 percig 180°C fokon sütjük.
11. Citromos öntet.
porcukor 100 gramm • citromlé 3 evőkanál
A cukrot egy fél citrom levével összekeverjük.
12.
Majd az öntetet a jól kihűlt torta tetején kenjük szét.
Jó étvágyat!