Reszelt mákos süti
Szaftos-illatos almás-mákos - túrós süti, vajas tésztából készítve.
recept,recept fotó,őrölt mák,lágy túró,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 750 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 30 | milliliter | |
lágy túró | 500 | gramm | |
porcukor | 220 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | csomag | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
őrölt mák | 150 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • őrölt mák 150 gramm • sütőpor 1 csomag • vaj 250 gramm
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, mákot, sütőport és összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat. Elkezdjük a tészta kidolgozását,...
3.
A kidolgozott tésztát két egyforma részre osztjuk és 30 percre pihentetni tesszük hűvös helyre.
6.
Összekeverjük.
9.
A habot óvatosan a túró masszához keverjük.
11.
Az egyik tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, vastagan lereszeljük. A tészta tetejére egyenletesen rávisszük a túrós tölteléket.
12.
A töltelékre rá rakjuk az alma szeleteket, és az almákra ráreszeljük a tészta másik felét.
13.
170-180°C sütjük 30 percig.
Jó étvágyat!