Reszelt túrós kalács
Az ebéd után nagyon jól fog esni ez a fincsi túrós süti.
recept,recept fotó,lágy túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
kakaó | 10 | gramm | |
lágy túró | 250 | gramm | |
porcukor | 180 | gramm | |
porcukor | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 3 | evőkanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • vaj 200 gramm • kakaó 10 gramm • sütőpor 10 gramm
A lisztbe bele tesszük a felvágott vajat, kakaót és sütőport adunk hozzá. Kemény tésztát készítünk belőle.
2.
A tésztát két felé osztjuk és fél órára a hűtőbe helyezzük el.
3.
tojásfehérje 3 darab • porcukor 80 gramm
A tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. Cukrot adunk hozzá.
4.
tojássárgája 3 darab • porcukor 100 gramm • lágy túró 250 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 3 evőkanál
A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, tejet és túrót keverünk hozzá.
5.
Belekeverjük óvatosan a fehérje habot.
6.
Sütőpapírral béleljük ki a sütőlapot. A tészta egyik felét reszeljük le a sütőlapra és egyenletesen osztjuk el a lapon. ( ne takarjuk be az egész felületet ).
7.
A tésztára öntjük rá a túrós tölteléket.
8.
Óvatosan kenjük el.
9.
A tetejére a tészta másik felét reszeljük rá.
10.
30 percig 170°C fokon sütjük.
12.
Miután jól kihűlt felszeleteljük.
Jó étvágyat!