Ribizlis felfújt
Egyszerű és gyors recept frissítő süteményre ribizlivel és a tetejére tojásfehérje hab fog kerülni. A tésztához a tömegnövelés és tápértéknövelés érdekében túrót adunk hozzá.
recept,recept fotó,piros ribizli,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 500 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
piros ribizli | 600 | gramm | |
porcukor | 10 | evőkanál | |
rétesliszt | 14 | evőkanál | |
sütőpor | 1 | darab | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaníliacukor | 1 | darab |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • porcukor 10 evőkanál • vaníliacukor 1 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál
A sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját cukorral és vaníliacukorral habosra keverjük. Lassanként olajat adunk hozzá.
6.
piros ribizli 600 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A tésztát egyenletesen szétkenjük a tepsin. A tésztára egyenletesen ribizlit rakunk. Megszórjuk cukorral.
7.
A tetejére rákenjük a fehérje krém másik részét.
8.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!