Ribizlis kalács

Gyümölcsös sütemény friss fekete ribizliből.
recept,recept fotó,fekete ribizli,kakaó,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
fekete ribizli | 250 90 | gramm kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 80 720 | milliliter kcal | |
nádcukor | 80 317 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | ½ ?? | csomag kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 120 77 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal |
Recept

2.
nádcukor 80 gramm • vaj 50 gramm
Egy mélyebb sütőlapot 32x22 cm sütőpapírral bélelünk, majd barna cukorral megszórjuk. A cukorra egyenletesen vajat reszelünk.


4.
tyúk tojás 4 darab • porcukor 100 gramm • kakaó 2 evőkanál
A fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgáját cukorral és kakaóval kikeverjük.

5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 120 milliliter • napraforgó olaj 80 milliliter
A sárgájához tejet és olajat keverünk.

6.
finomliszt 200 gramm • sütőpor ½ csomag
A lisztet sütőporral összekeverjük, és a tojássárgájába keverjük.

7.
A végén könnyedén belekeverjük a fehérjét is.

8.
A tésztát ráöntjük a ribizlire.

9.
Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig sütjük.

10.
Sütés után hagyjuk kissé lehűlni, és még melegen borítjuk ki, majd távolítjuk el a sütőpapírt, és szeleteljük fel, majd szórjuk meg cukorral.

Jó étvágyat!