Ribizlis piskóta

A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.
recept,recept fotó,fekete ribizli,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete ribizli | 500 180 | gramm kcal | |
kristálycukor | 180 724 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 220 784 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 1 ?? | csomag kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept




5.
víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
A sárgákhoz adjunk hozzá vizet, olajat és keverjük össze.

6.
Hozzá szórjuk a lisztet.

7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8.
Egyengessük a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe ( 42x32 cm) .

9.
A fekete ribizli szemeket szórjuk a tésztára.

10.
20 percig 200°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!