RECEPTEK

Ribizlis piskóta

Ribizlis piskóta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.

recept,recept fotó,fekete ribizli,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete ribizli

500

180

gramm

kcal

kristálycukor

180

724

gramm

kcal

napraforgó olaj

100

899

milliliter

kcal

porcukor

0

??

kcal

rétesliszt

220

784

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

1

0

csipet

kcal

sütőpor

1

??

csomag

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

100

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

fekete ribizli 500 gramm

A ribizlit mossuk meg, jól csepegtessük le.

A ribizlit mossuk meg, jól csepegtessük le....

2. 

rétesliszt 220 gramm  sütőpor 1 csomag

A sütőporral vegyített lisztet alaposan keverjük össze.

A sütőporral vegyített lisztet alaposan...

3. 

tojásfehérje 6 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

4. 

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 180 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

5. 

víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

A sárgákhoz adjunk hozzá vizet, olajat és keverjük össze.

A sárgákhoz adjunk hozzá vizet, olajat és...

6. 

Hozzá szórjuk a lisztet.

Hozzá szórjuk a lisztet....

7. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből...

8. 

vaj  rétesliszt

Egyengessük a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe ( 42x32 cm) .

Egyengessük a tésztát egy vajjal kikent,...

9. 

A fekete ribizli szemeket szórjuk a tésztára.

A fekete ribizli szemeket szórjuk a tésztára....

10. 

20 percig 200°C fokon sütjük.

20 percig 200°C fokon sütjük....

11. 

porcukor

Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük csak fel. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük csak...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés