Ribizlis piskóta
A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.
recept,recept fotó,fekete ribizli,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete ribizli | 500 | gramm | |
kristálycukor | 180 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 220 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | csomag | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 100 | milliliter |
Recept
5.
víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
A sárgákhoz adjunk hozzá vizet, olajat és keverjük össze.
6.
Hozzá szórjuk a lisztet.
7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
8.
Egyengessük a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe ( 42x32 cm) .
9.
A fekete ribizli szemeket szórjuk a tésztára.
10.
20 percig 200°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!