RECEPTEK

Rizottó gombával

Rizottó gombával

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Lágy krémesebb állagú rizottó gombával és zöldséggel.

recept,recept fotó,szárított gomba,póréhagyma,piros paprika,rizsa,Rizottó,Gluténmentes

Rizottó

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt

0

??

kcal

olivaolaj

1

132

evőkanál

kcal

piros paprika

100

29

gramm

kcal

póréhagyma

150

69

gramm

kcal

rizsa

220

757

gramm

kcal

szezámolaj

1

133

evőkanál

kcal

szárított gomba

10

13

gramm

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

500

0

milliliter

kcal

víz

0

??

kcal

ételízesítő

½

0

teáskanál

kcal

 

Recept

1. 

szárított gomba 10 gramm  póréhagyma 150 gramm  piros paprika 100 gramm

Egy marék szárított gombát 20 percig langyos vízben állni hagyjuk. A póréhagymát és paprikát apró darabokra szeleteljük. A póréhagyma legfelső zöld részét is felhasználhatja.

2. 

szezámolaj 1 evőkanál  olivaolaj 1 evőkanál  rizsa 220 gramm  víz 500 milliliter

Egy serpenyőbe vagy lábasba hozzáadjuk az olajat a paprikával és 2 közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és néhány percig pirítjuk. Felöntjük vízzel és 5 perc főzést követően hozzáadjuk a gombát a vízzel, amelyben be volt áztatva.

Egy serpenyőbe vagy lábasba hozzáadjuk az...

3. 

fekete bors, őrölt  ételízesítő ½ teáskanál  vaj 50 gramm  víz

Szükség szerint még hozzáadunk vizet és addig főzzük, amíg a rizs meg nem fől. Ízesítjük borssal és vegettával. Néhány perccel a főzés befejezése előtt vajat keverünk bele, hogy a rizottó lágyan krémes legyen.

Szükség szerint még hozzáadunk vizet és addig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés