Rizottó gombával

Lágy krémesebb állagú rizottó gombával és zöldséggel.
recept,recept fotó,szárított gomba,póréhagyma,piros paprika,rizsa,Rizottó,Gluténmentes
Rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
piros paprika | 100 29 | gramm kcal | |
póréhagyma | 150 69 | gramm kcal | |
rizsa | 220 757 | gramm kcal | |
szezámolaj | 1 133 | evőkanál kcal | |
szárított gomba | 10 13 | gramm kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
ételízesítő | ½ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
szárított gomba 10 gramm • póréhagyma 150 gramm • piros paprika 100 gramm
Egy marék szárított gombát 20 percig langyos vízben állni hagyjuk. A póréhagymát és paprikát apró darabokra szeleteljük. A póréhagyma legfelső zöld részét is felhasználhatja.
2.
szezámolaj 1 evőkanál • olivaolaj 1 evőkanál • rizsa 220 gramm • víz 500 milliliter
Egy serpenyőbe vagy lábasba hozzáadjuk az olajat a paprikával és 2 közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és néhány percig pirítjuk. Felöntjük vízzel és 5 perc főzést követően hozzáadjuk a gombát a vízzel, amelyben be volt áztatva.

3.
fekete bors, őrölt • ételízesítő ½ teáskanál • vaj 50 gramm • víz
Szükség szerint még hozzáadunk vizet és addig főzzük, amíg a rizs meg nem fől. Ízesítjük borssal és vegettával. Néhány perccel a főzés befejezése előtt vajat keverünk bele, hogy a rizottó lágyan krémes legyen.

Jó étvágyat!