Rizs tészta sertéshússal és shiitake gombával
Egyszerű étel japán módra.
recept,recept fotó,rizstészta,shiitake gomba,sertéscomb,gyömbérgyökér,Tészták,Gluténmentes ,Laktózmentes
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 3 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 10 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
rizstészta | 250 | gramm | |
sertéscomb | 250 | gramm | |
shiitake gomba | 10 | darab | |
szójamártás | - |
Recept
1.
rizstészta 250 gramm
Tegyük a tésztát forró vízbe 7 percre. A tészta leszűrése után öblítsük le hideg vízzel.
2.
shiitake gomba 10 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 100 gramm • sertéscomb 250 gramm • fokhagyma 3 gerezd • gyömbérgyökér 10 gramm • szójamártás • fekete bors, őrölt
Hagyjuk a gombát forró vízben 8 percig állni. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a csíkokra vágott húst. Amint a húst kifehéredik, adjunk hozzá a gombát, préselt fokhagymát és a finomra vágott gyömbért. Pároljuk, amíg a hús puha lesz. Fűszerezzük szójaszósszal és fűszerekkel.
Jó étvágyat!