Rizses tonhalsaláta

Egyszerű recept egy finom saláta elkészítésére, amelynek az alapja ezúttal rizs.
recept,recept fotó,rizsa,hüvelyes bab, zöld, fagyasztott,növényi olajban konzervált tonhal,natúr joghurt,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | ½ ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
hagyma | ½ ?? | darab kcal | |
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott | 200 60 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
natúr joghurt | 100 67 | milliliter kcal | |
növényi olajban konzervált tonhal | 140 395 | gramm kcal | |
paradicsom | 2 ?? | darab kcal | |
rizsa | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal |
Recept
1.
rizsa • napraforgó olaj 1 evőkanál • hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 200 gramm • tyúk tojás 4 darab
Kevés olajon megpirítjuk a (1/2 bögre) rizst, majd 3/4 bögre vízzel felöntjük, és közepes hőfokon 20 percig főzzük. A zöldbabot 10 percig sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük.

2.
só • fekete bors, őrölt • növényi olajban konzervált tonhal 140 gramm • hagyma ½ darab • paradicsom 2 darab
A hagymát és a paradicsomot karikákra vágjuk, és a tonhalat is apró darabkákra szedjük. A főtt tojást felszeleteljük, a zöldbabot főzés után hideg vízzel átöblítjük. Az egészet sózzuk, borsozzuk.

3. Dresszing
citromlé ½ darab • natúr joghurt 100 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál
A dresszinget citromléből, joghurtból és cukorból készítjük. Majd összekeverjük
Jó étvágyat!