Rizses tonhalsaláta
Egyszerű recept egy finom saláta elkészítésére, amelynek az alapja ezúttal rizs.
recept,recept fotó,rizsa,hüvelyes bab, zöld, fagyasztott,növényi olajban konzervált tonhal,natúr joghurt,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | ½ | darab | |
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | ½ | darab | |
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott | 200 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
natúr joghurt | 100 | milliliter | |
növényi olajban konzervált tonhal | 140 | gramm | |
paradicsom | 2 | darab | |
rizsa | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
1.
rizsa • napraforgó olaj 1 evőkanál • hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 200 gramm • tyúk tojás 4 darab
Kevés olajon megpirítjuk a (1/2 bögre) rizst, majd 3/4 bögre vízzel felöntjük, és közepes hőfokon 20 percig főzzük. A zöldbabot 10 percig sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük.
2.
só • fekete bors, őrölt • növényi olajban konzervált tonhal 140 gramm • hagyma ½ darab • paradicsom 2 darab
A hagymát és a paradicsomot karikákra vágjuk, és a tonhalat is apró darabkákra szedjük. A főtt tojást felszeleteljük, a zöldbabot főzés után hideg vízzel átöblítjük. Az egészet sózzuk, borsozzuk.
3. Dresszing
citromlé ½ darab • natúr joghurt 100 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál
A dresszinget citromléből, joghurtból és cukorból készítjük. Majd összekeverjük
Jó étvágyat!