Rizsfelfújt kivivel
Nagyszerű klasszikus rizsfelfújt gyümölccsel. Melegen, a gyümölcs levével leöntve a legfinomabb, de hidegen is finom.
recept,recept fotó,rizsa,kiwi,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kiwi | 6 | darab | |
mazsola | 80 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
rizsa | 350 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
víz | ½ | liter | |
zabpehely | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1. A rizskása elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • víz ½ liter • rizsa 350 gramm • vaníliacukor 20 gramm
A rizst tejbe kevert vízben, vanília cukorral puhára főzzük. Főzéskor gyakran megkeverjük, hogy a rizs ne égjen oda. A kész rizst hagyjuk lehűlni.
2. A rizskása elkészítése
vaj 100 gramm • porcukor 150 gramm • tojássárgája 4 darab • mazsola 80 gramm • tojásfehérje 4 darab
A vajat cukorral kikeverjük, hozzákeverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a rizskását és a mazsolát, amelyet rövid ideig előtte vízbe áztattunk. Az egészet jól összekeverjük. A fehérjéből és egy csipet porcukorból kemény habot készítünk, amelyet lágyan belekeverünk a rizskásába.
3. Sütés
kiwi 6 darab • vaj • zabpehely
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel. A massza felét egyenletesen szétkenjük. A kivit meghámozzuk, karikákra vágjuk és szétrakjuk az egész felületre. Ajánlatos nem túl érett kivit használni.
4.
A kivire ráöntjük a rizskása másik felét. Lefedve közepes hőfokon 40 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt és további 10 percig besütjük a tetejét. A kész rizs-felfújtat megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!