Rizzsel és hússal töltött pulykamellek
Pulykatekercs őrölt hússal és rizzsel.
recept,recept fotó,rizsa,pulykamell,vöröskáposzta konzerv,sertés darálthús,Pulykahús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | - | ||
pulykamell | 500 | gramm | |
rizsa | 100 | gramm | |
sertés darálthús | 200 | gramm | |
só | 0 | ||
víz | 200 | milliliter | |
vöröskáposzta konzerv | 150 | gramm |
Recept
1.
rizsa 100 gramm • pulykamell 500 gramm • vöröskáposzta konzerv 150 gramm • sertés darálthús 200 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só
A rizst megfőzzük sós vízben és hűlni hagyjuk. A pulykamelleket megmossuk, felszeleteljük és egy kicsit kiklopfoljuk. Egy munkalapon egymásra rakjuk a hús szeleteket. Rá tesszük a vörös káposztát, a közepére meg az őrölt húst a rizzsel és borssal.
2.
piros paprika, őrölt • só • olivaolaj 2 evőkanál • víz 200 milliliter
Konyhai tű és cérna segítségével a pulyahús széleit összetűzzük, és egy tekercset kapunk belőle. A hús tekercset egy sütőedénybe helyezzük el, olíva olajjal felöntjük, megszórjuk őrült pirospaprikával és sóval. Vizet öntünk hozzá. Letakarva kb egy órán keresztül sütjük, közepes fokon, előmelegített sütőben. Miután a hús megsült, eltávolítjuk a cérnát és a tűket és letakarva hagyjuk egészen a tálalásig.
3.
Főt burgonyával és zöldség körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!