Ropogós rántott karfiol
Nagyszerű választás egy húsmentes ebédhez. Tálalhatjuk párolt zöldséggel vagy főtt burgonyával.
recept,recept fotó,bazsalikom,karfiol,petrezselyem zöldje,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 2 | evőkanál | |
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
fritőzolaj | - | ||
karfiol | - | ||
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk folyó víz alatt. Belerakjuk egy lábasba, hozzáöntünk kb 3 dcl vizet, sózzuk és főzzük. A karfiol rózsák egy része a vízben lesz, míg egy része a pára által puhul meg. A karfiolt főzhetjük gőzedényben is. Kb. 10 percig főzzük/pároljuk. Majd leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni. A gyorsabb lehűlés érdekében kirakhatjuk egy tányérra.
2.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • tyúk tojás 2 darab • só 1 teáskanál • bazsalikom 2 evőkanál • petrezselyem zöldje 1 evőkanál
Egy tálkába öntjük a tejet és hozzáadjuk a tojást, sót, bazsalikomot és a petrezselyem zöldjét.
3.
Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. A lisztből annyit teszünk, hogy lágyan sűrű legyen a massza (kb 150-180g).
4.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál
Belekeverjük a paprikát és a borsot.
6.
Minden oldaláról aranyszínű kell legyen.
Jó étvágyat!