Ropogós sült pontypatkó
Hogyan készítsük el egyszerűen a ropogós pontypatkót?
recept,recept fotó,ponytpatkó,Halak,Karácsony
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | darab | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
ponytpatkó | 6 | darab | |
só | - | ||
vaj | - | ||
víz | 0.15 | liter |
Recept
1.
ponytpatkó 6 darab • citromlé 1 darab
A pontyot megmossuk megszárítjuk és felszeleteljük patkókra. Citromlével locsoljuk és állni hagyjuk.
2.
só • fekete bors, őrölt • piros paprika, őrölt • finomliszt • vaj
A halszeleteket besózzuk. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával. Egy serpenyőben odatesszük a vajat melegedni. A halszeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben, és közvetlen ezután a forró vajba tesszük. Sütéskor figyelni kell arra, hogy az vaj jó forró legyen.
3.
víz 0.15 liter
Majd sütőedénybe helyezve, felöntjük egy kis vízzel és egy kis vajjal amiben sült a hal.
4.
Közepes hőfokon 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!