Sajtos fokhagyma leves

Egy leves, amely megfázás esetén igazi segítséget és gyors tünet enyhülést biztosít. Pirított kenyérkockákkal az igazi!
recept,recept fotó,fokhagyma,Edámi sajt,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 200 572 | gramm kcal | |
Natur zöldséges só | 2 29 | teáskanál kcal | |
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
fokhagyma | 25 27 | gramm kcal | |
hagyma | 60 27 | gramm kcal | |
kifli | 2 ?? | darab kcal | |
sertészsír | 20 180 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal |
Recept
1.
hagyma 60 gramm • sertészsír 20 gramm • fokhagyma 25 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát.

2.
burgonya 500 gramm • Natur zöldséges só 2 teáskanál • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk fűszersóval (Vegeta) esetleg sóval. Összekeverjük.



5.
kifli 2 darab
A kiflit vagy kenyeret apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, vagy egyszerűen kenyérpirítóban elkészítjük és ezt követően vágjuk apróra.

Jó étvágyat!