Sajtos rolád
Sós sajtos ínyencfalat, melyet főleg Szilveszterre és ünnepségekre készítünk.
recept,recept fotó,Edámi sajt,tyúk tojás,vaj,Falatkák,Húsvéti receptek,Szilveszteri receptek,Gluténmentes
Falatkák
kategóriak
Falatkák › Húsvéti receptek › Szilveszteri receptek › Gluténmentes › Szilveszteri csemegék ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 350 | gramm | |
csemege reszelt torma | 1 | teáskanál | |
csemege uborka | 70 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
felvágott | 150 | gramm | |
hagyma | 50 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 130 | gramm | |
ömlesztett sajt | 100 | gramm |
Recept
1. Sajt főzése
Edámi sajt 350 gramm
45%-os félkemény sajtot egészben műanyag zacskóban forró vízbe mártunk, és kb. 15 percig főzzük, amíg puha nem lesz.
2. A töltelék elkészítése
tyúk tojás 4 darab
Amíg a sajt fől, tojásokat keményre megfőzzük, és minden hozzávalót apróra vágunk.
3.
felvágott 150 gramm • hagyma 50 gramm • csemege uborka 70 gramm • ömlesztett sajt 100 gramm • vaj 130 gramm • só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • petrezselyem zöldje • csemege reszelt torma 1 teáskanál
Az apróra vágott szalámit, hagymát, uborkát, keményre főtt tojást sajttal és vajjal keverünk össze. Sóval, borssal, petrezselyemzöldjével és tormával ízesítjük.
4.
A megfőtt sajtot alufóliára helyezzük, majd négyzet formára nyújtjuk.
5.
Megkenjük az elkészített töltelékkel...
6.
... és óvatosan betekerjük.
7.
A tekercset alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe helyezzük.
8.
Tálalás előtt kicsomagoljuk, és 1 centiméteres szeletekre vágjuk. Zöldséggel díszítjük, és péksüteménnyel tálaljuk.
Jó étvágyat!