RECEPTEK

Sajtos-sós fonott kalács

Sajtos-sós fonott kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kiváló, gyorsan elkészíthető sós kalács, amely nem csak a Húsvéti ünnepeken örvendezteti meg a vendégeket.

recept,recept fotó,Gouda sajt,balkányi típusú sajt,leveles tészta,Falatkák,Húsvéti receptek

Falatkák

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Gouda sajt60gramm
balkányi típusú sajt150gramm
finomliszt0
köménymag, őrölt-
leveles tészta275gramm
tyúk tojás1darab
vaj20gramm
vaj-

 

Recept

1. 

Gouda sajt 60 gramm

A sajtot lágyra lereszeljük

A sajtot lágyra lereszeljük...

2. 

vaj 20 gramm

A vajat felolvasztjuk.

A vajat felolvasztjuk....

3. 

tyúk tojás 1 darab

A tojást felverjük és belekeverjük a kihűlt vajat.

A tojást felverjük és belekeverjük a kihűlt...

4. 

balkányi típusú sajt 150 gramm

A sajtot lágyra felaprítjuk vagy szintén lereszeljük.

A sajtot lágyra felaprítjuk vagy szintén...

5. 

A bálkansajthoz hozzáadjuk a gouda sajtot, hozzáöntjük a vajas tojás 3/4-ét. Jól összekeverjük.

A bálkansajthoz hozzáadjuk a gouda sajtot,...

6. 

leveles tészta 275 gramm  finomliszt

A papírba feltekert leveles tésztát kitekerjük, áthelyezzük liszttel meghintett gyúrólapra, majd hosszában három egyforma csíkra vágjuk. A csíkok közepébe egyenletesen elosztjuk a sajtos tölteléket. A tészta széleit a tojásos vaj 1/3-ával megkenjük. A széleket hosszában behajtjuk, mint ha roládot szeretnénk készíteni.

A papírba feltekert leveles tésztát...

7. 

Majd befonjuk.

Majd befonjuk....

8. 

vaj  finomliszt  köménymag, őrölt

A befont kalácsot áthelyezzük kivajazott és liszttel meghintett kerek sütőformába (24 cm átmérő), majd karikát alakítunk ki. Megkenjük a tojás maradékával és megszórjuk ízlés szerint köménnyel.

A befont kalácsot áthelyezzük kivajazott és...

9. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

20 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

A sós sajtot hagyjuk lehűlni, majd áthelyezzük egy tányérra.

A sós sajtot hagyjuk lehűlni, majd áthelyezzük...

11. 

Felszeleteljük és tálaljuk. A kalács frissen a legjobb, de másnap is fogyasztható, csak a töltelék keményedik kicsit meg.

Felszeleteljük és tálaljuk. A kalács frissen a...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés