Sajtos sós rúd

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető sós sütemény leveles tésztából, sajttal,köménymaggal vagy szezám maggal a tetején.
recept,recept fotó,leveles tészta,kemény sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
kemény sajt | 200 760 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | 0 ?? | kcal | |
leveles tészta | 550 2200 | gramm kcal | |
szezámmag | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept
1.
leveles tészta 550 gramm • tyúk tojás 1 darab
Az egyik tésztát kihajtjuk a papírral együtt amire rá volt tekerve és a sütő lapra helyezzük el. Egy másik sütő lapra a másik tésztát helyezzük. Mindkét tésztát felvert tojással megkenünk.

2.
kemény sajt 100 gramm • só • köménymag, őrölt
A sajtot lereszeljük és megszórjuk a tésztát, utána sózzuk és megszórjuk köménnyel. Rádlival, pizzavágóval, éles késsel vagy sajtos rúd ráccsal felvágjuk négyzetekre, kisebb téglalapokra vagy rudakra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a darabok kicsit távolabb kerüljenek egymástól.

3.
kemény sajt 100 gramm • só • szezámmag
A másik tésztára is szórunk sajtot, sót és szezám magot. Rádlival, pizzavágóval, éles késsel vagy sajtos rúd ráccsal felvágjuk négyzetekre, kisebb téglalapokra vagy rudakra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a darabok kicsit távolabb kerüljenek egymástól.

4.
15 percig 180°C fokon sütjük.

5.
Ha megsültek a sós sütemények, rácsra szedve hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!