Sajtos sós sütemény olíva bogyóval
Sós csemege egy pohár finom borhoz.
recept,recept fotó,balkányi típusú sajt,olivabogyó paprikával,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
balkányi típusú sajt | 250 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fekete szezámmag | - | ||
leveles tészta | 275 | gramm | |
olivabogyó paprikával | - | ||
tejföl (14-18%) | 60 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - |
Recept
1.
balkányi típusú sajt 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • tejföl (14-18%) 60 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A sajtot vastagon lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a borsot.
2.
Összekeverjük.
3.
leveles tészta 275 gramm • olivabogyó paprikával
Az olíva bogyót karikákra szeleteljük fel. A leveles tésztát kinyújtjuk és három felé osztjuk. Mindegyiknek a közepére tölteléket teszünk és megszórjuk az olíva bogyóval.
6.
...és alul összetapasztjuk és a következőt az elsőhöz tapasztjuk. Ha a munka közben véletlenül kifolyik egy kevés töltelék az nem baj, a töltelék a sütés által össze áll.
7.
Az egész süteményt kenjük meg alaposan felvert tojással és szórjuk meg szezám maggal.
8.
25 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!