Sajttorta

Recept, a ma már egész világon elhíresült túrós süteményre.
recept,recept fotó,vajas száraz keksz,tyúk tojás,mascarpone,túró, zsírszegény,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
139 g
Adag energiatartalma
438 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 4 | teáskanál kcal | |
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 140 563 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
túró, zsírszegény | 250 225 | gramm kcal | |
vaj | 75 551 | gramm kcal | |
vajas száraz keksz | 140 686 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 36 130 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 2 107 | evőkanál kcal |
Recept
1. A korpusz elkészítése
vajas száraz keksz 140 gramm
A száraz kekszet összemorzsoljuk,a konyhai robotgép vagy a konyhai sodrófa segítségével.


3.
Az alaposan összegyúrt masszát a vajjal kikent formába (átmérő cca. 20cm) nyomkodjuk.

4. A töltelék elkészítése
tyúk tojás 3 darab • mascarpone 250 gramm • túró, zsírszegény 250 gramm • kristálycukor 140 gramm • vaníliacukor 36 gramm • citromhéj 1 teáskanál • citromlé 1 evőkanál • só 1 csipet • vaníliás puding -por 2 evőkanál
Egy nagyobb tálba tojást, mascarpone sajtot, finom túrót, citrom levét, reszelt citromhéját, sót és pudingot rakunk

5.
Megkeverjük.

6.
A tölteléket ráöntjük a kekszes tésztára.

7.
Elő melegített sütőben 10 percen keresztül sütjük a legmagasabb fokon, ezután a fokozatot lecsökkentjük a minimumra, majd további 50-60 percig sütjük. Miután megsült a sajttorta közepe félig folyékonynak fog tűnni, viszont a lehűlés után fokozatosan megkeményedik.l Hagyjuk szobahőmérsékletnél kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe a következő napra. Így meggátoljuk a torta megrepedezését és jobban tudjuk majd szeletelni.

Jó étvágyat!