Saláta leves
Nagymamáink tradicionális saláta levese.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,burgonya,főzőtejszín,fejes saláta,tejföl (14-18%),Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
ecet | - | ||
fejes saláta | 350 | gramm | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
hagyma | 80 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 80 gramm • finomliszt 2 evőkanál • víz 300 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • só • tyúk tojás 4 darab
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük vízzel, tejjel és állandó keverés mellett főzzük. Addig keverjük és főzzük, amíg a liszt teljesen szét nem fől. Ízlés szerint sózzuk. Közben a tojásokat keményre főzzük.
2.
burgonya 250 gramm • főzőtejszín 200 milliliter • tejföl (14-18%) 200 milliliter
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és beleszórjuk a tejes alapba. Főzés közben továbbra is folyamatosan keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, hozzáadjuk a tejfölt (csak egy fajtát használjunk).
3.
fejes saláta 350 gramm
A levesbe végül egy alaposan megmosott és felvágott salátát teszünk, amelyet könnyedén belekeverünk, és felforrás után levesszük a tűzről.
4.
A levest ízlés szerint ecettel ízesíthetjük ha savanykásabbra szeretnénk. Melegen tálaljuk egy főtt tojással.
Jó étvágyat!