Saláta leves csalánnal
Tejfölös- tejes tavaszi leveske. Kemény főt tojással tálaljuk.
recept,recept fotó,nagy csalán,fejes saláta,Zöldséglevesek,Vegetáriánus receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
citromlé | - | ||
ecet | - | ||
fejes saláta | 160 | gramm | |
finomliszt | 30 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
nagy csalán | 40 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 600 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 250 gramm • víz 600 milliliter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 30 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
Habarást készítünk tejből, tejfölből és lisztből. A habarást a krumplihoz öntjük és felforraljuk. Egy kevés cukrot adunk hozzá,
4.
Majd a leveshez adjuk őket és egy kicsit főzzük.
5.
fejes saláta 160 gramm
A salátát folyó víz alatt tisztára mossuk, a saláta leveleit kézzel apróra tépjük.
6.
Hozzáadjuk a leveshez, megkeverjük, levesszük a tűzről és a levest citrom lével vagy ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat!