Sampinyon csirkemájjal
Vajon pirított bagettel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemáj,gomba,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
baguette | - | ||
csirkemáj | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
gomba | 400 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
repceolaj | 50 | milliliter | |
só | - | ||
vaj | - | ||
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
csirkemáj 500 gramm • finomliszt 1 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • gomba 400 gramm
A májakat megmossuk és levágjuk a nem kívánatos részeket. Papírtörlővel megtörölgetjük, hogy nem legyen nedves, majd meglisztezzük, megszórjuk köménnyel és borssal. Összekeverjük.
2.
hagyma 250 gramm • repceolaj 50 milliliter
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, és mély serpenyőben olajon megpirítjuk.
3.
Hozzáadjuk a sampinyonokat és összekeverjük.
4.
víz 50 milliliter
Hozzáadjuk a májat, majd egy kis vízzel felöntjük és 15 percig fedő alatt pároljuk.
5.
Végül megpucoljuk a fokhagymát, préseljük, és beletesszük a májhoz. Átkeverjük és közvetlenül a tálalás előtt megsózzuk.
Jó étvágyat!