Sampinyon gombás fasírozott borsóval és kukoricával
Isteni finom fasírozott darált sertés húsból sampinyon gombával és finom zöldségekkel. Külön ételként tálaljuk vagy burgonyapürével is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá.
recept,recept fotó,gomba,mirelit borsó,mirelit kukorica,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 3 | gerezd | |
gomba | 250 | gramm | |
mirelit borsó | 250 | gramm | |
mirelit kukorica | 250 | gramm | |
olivaolaj | - | ||
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
zabpehely | 50 | gramm | |
zsemlemorzsa | 3 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
zabpehely 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • gomba 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • mirelit borsó 250 gramm • só • fokhagyma 3 gerezd • mirelit kukorica 250 gramm • sertés darálthús 500 gramm
A zabpelyhet öntsük egy nagyobb tálba, majd ezután öntsük le a tejjel, és hagyjuk állni egy rövid ideig. A sampinyon gombát megmossuk és felszeleteljük. A zabpelyhekhez hozzáadjuk a tojást, a kukoricát, a borsót, a sót, a zúzott fokhagymát, és a darált húst, és az egészet jól összekeverjük.
2.
olivaolaj • zsemlemorzsa 3 evőkanál
Egy kellően mély tepsibe öntsünk olívaolajat, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A felesleges zsemlemorzsát, ami nem tapadt a tepsi aljára és falaira szórjuk a fasírthoz. Végül könnyedén hozzá keverjük a sampinyon gombát. A masszával megtöltjük a tepsit, és előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük.
3.
Ötven perc elteltével a sütőben emeljük a hőmérsékletet, és hagyjuk öt percig besütni az fasírozottat.. Miután kivesszük a sütőből letakarjuk alufóliával.És kész is a finom ebéd vagy vacsora.Külön ételként tálaljuk vagy burgonyapürével is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá.
Jó étvágyat!