Sárga paradicsomleves
Sárga paradicsom krémleves kurkumával és vörös lencsével. A leves tele van likopinnal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A hozzáadott lencsének köszönhetően rengeteg fehérjét tartalmaz, így teljes értékű étkezésnek számít.
recept,recept fotó,sárga paradicsom,vöröslencse,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | - | ||
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
nádcukor | - | ||
sárga paradicsom | 700 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
vöröslencse | 50 | gramm |
Recept
2.
víz 200 milliliter • só 1 teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Adjuk hozzá a vizet, a sót, a fűszereket, és forraljuk fel.
3.
vöröslencse 50 gramm
Adjuk a megmosott lencsét a forrásban lévő paradicsomhoz, és fedő alatt főzzük 15 percig.
4.
Botmixerrel keverjük össze.
5.
Öntsük a levest egy szitába...
6.
...és passzírozzuk át.
7.
Keverjünk a levesbe egy gerezd préselt fokhagymát és egy teáskanál cukrot.
Jó étvágyat!