RECEPTEK

Sárgabarack gombóc

Sárgabarack gombóc

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Nagymamáink konyhájából a hagyományos sárgabarack gombóc receptje. Ízlés szerint fogyasztjuk megszórva zsemlemorzsával, mákkal vagy őrölt dióval.

recept,recept fotó,sárgabarack ,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

porcukor

4

156

evőkanál

kcal

rétesliszt

360

1282

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sárgabarack

14

??

darab

kcal

1

0

csipet

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

300

192

milliliter

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

zsemlemorzsa

4

224

evőkanál

kcal

őrölt mák

4

325

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter

A tejet felmelegítjük de vigyázzunk hogy ne forrjon fel.

A tejet felmelegítjük de vigyázzunk hogy ne...

2. 

rétesliszt 360 gramm   1 csipet

Egy tálba beleszórjuk a lisztet,egy csipetnyi sót és a meleg tejet Összekeverjük.

Egy tálba beleszórjuk a lisztet,egy csipetnyi...

3. 

tyúk tojás 1 darab

Hozzáadjuk a tojásokat és egy kompakt tésztát készítünk el.

Hozzáadjuk a tojásokat és egy kompakt tésztát...

4. 

rétesliszt

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd áthajtogatjuk.

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd...

5. 

rétesliszt

A felületet újra lisztezzük és a tésztát hengereljük kb 3 mm vastagra.

A felületet újra lisztezzük és a tésztát...

6. 

sárgabarack  14 darab

A tésztát négyszögekre vágjuk a sárgabarack méretéhez...

A tésztát négyszögekre vágjuk a sárgabarack...

7. 

...és a barackot becsomagoljuk a tésztába. Ahol a tésztát összecsukjuk megkenjük vízzel.

...és a barackot becsomagoljuk a tésztába. Ahol...

8. 

Egy fazékban vizet forralunk és belerakjuk a gombócokat.

Egy fazékban vizet forralunk és belerakjuk a...

9. 

Közepes lángon főzzük a gombócokat amíg a felszínre úsznak, kb 20 percig. Miután a gombócok a felszínre úsztak még 5 percig főzzük közepes lángon.

Közepes lángon főzzük a gombócokat amíg a...

10. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál  porcukor 2 evőkanál

Egy lábasban szárazon megpirítjuk a szemlemorzsát. Miután kihűlt porcukrot keverünk hozzá.

Egy lábasban szárazon megpirítjuk a...

11. 

őrölt mák 4 evőkanál  porcukor 2 evőkanál

Ha mákos gombócot szeretnénk, akkor az őrölt mákhoz egyszerűen hozzákeverjük a porcukrot.

Ha mákos gombócot szeretnénk, akkor az őrölt...

12. 

vaj

A gombócokat megszórjuk mákkal, dióval vagy zsemlemorzsával és leöntjük olvasztott vajjal.

A gombócokat megszórjuk mákkal, dióval vagy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés