Sárgabarackos zabkása gabonapehelyből
Friss, nem tejszerű zabkása nyári reggelire.
recept,recept fotó,sárgabarack ,rozspehely,zabpehely,Reggeli kása,Laktózmentes
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
napraforgómag | 1 | evőkanál | |
nádcukor | ½ | evőkanál | |
rozspehely | 2 | evőkanál | |
sárgabarack | 3 | darab | |
víz | 150 | milliliter | |
zabpehely | 2 | evőkanál |
Recept
1.
sárgabarack 3 darab
Az érett sárgabarackot kettévágjuk, kivesszük a magot, és villával kása szerűre megtörjük.
4.
zabpehely 2 evőkanál
Hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és 2 percig főzzük. Letakarjuk és álni hagyjuk egy rövid ideig.
7.
A zabkását desszerttányéron tálaljuk, barack szeletekkel és egy darab mentával díszítve.
Jó étvágyat!