Sárgaborsó főzelék
A sárgaborsó főzelék főtt füstölt hússal, megszórva pirított hagymával, és finom friss kenyérrel a legfinomabb.
recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások ›
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó, sárga, felezett, szárított | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 30 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | - | ||
repceolaj | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
víz | 1.5 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
borsó, sárga, felezett, szárított 500 gramm
A száraz sárgaborsót kiöntjük az asztalra és átválogatjuk. Eltávolítjuk az esetleges kövecskéket, illetve egyéb szemetet.
2.
víz 1.5 liter • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Beleszórjuk egy tálba, és felöntjük vízzel, aztán a vizet leöntjük, és így a sárgaborsót többször átmossuk. Végezetül egy lábasban az előírt vízmennyiségben főzzük. Sózzuk és fűszerezzük. Puhára főzzük kb 60 percig. Amennyiben felezett sárgaborsót használunk, akkor nincs szükség áztatásra.
3.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • finomliszt 30 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A megfőzés után a borsót botmixerrel pürésítjük. A tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a borsóhoz, és forrásba hozzuk. A végén hozzáadunk préselt foghagymát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
4.
A hagymát megpucoljuk, olajon pirosra pirítjuk. Tálalásnál a sárgaborsó főzeléket a hagymával megszórjuk.
Jó étvágyat!