Savanyú krumplileves
Recept egy klasszikus fehér savanyú krumplileves elkészítésére. A levest ugyanúgy gyorsan elkészítjük, mint ahogy azt régen anyukám, nagymamám, dédmamám készítette...
recept,recept fotó,burgonya,tejföl (14-18%),Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • víz 1 liter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben (kb 15 percig) puhára főzzük.
3.
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • tejföl (14-18%) 200 gramm • finomliszt 2 evőkanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A tejben jól elkeverjük a tejfölt, lisztet és az őrölt pirospaprikát.
4.
A habarást hozzáöntjük a krumpli alaphoz, és 3 - 4 percig állandó keverés mellett főzzük. Levesszük a tűzről, és ízlés szerint sózzuk és ecetezzük. Ecettel úgy ízesítjük, hogy evőkanalanként adjuk a leveshez, és kóstolgatjuk. Soha nem öntjük az ecetet a levesbe üvegből.
5.
vaj 50 gramm
Amikor a levest levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, ameddig a vaj el nem olvad.
Jó étvágyat!