RECEPTEK

Savanyú krumplileves

Savanyú krumplileves

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept egy klasszikus fehér savanyú krumplileves elkészítésére. A levest ugyanúgy gyorsan elkészítjük, mint ahogy azt régen anyukám, nagymamám, dédmamám készítette...

recept,recept fotó,burgonya,tejföl (14-18%),Zöldséglevesek

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

400

368

gramm

kcal

ecet

2

13

evőkanál

kcal

finomliszt

2

105

evőkanál

kcal

piros paprika, őrölt

1

16

teáskanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

tejföl (14-18%)

200

320

gramm

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

1

0

liter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

1

480

liter

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 400 gramm  víz 1 liter   1 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben (kb 15 percig) puhára főzzük.

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kisebb...

2. 

zsírszegény tej 1,5% ½ liter

Tejet adunk hozzá és forrásba hozzuk.

Tejet adunk hozzá és forrásba hozzuk....

3. 

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tejföl (14-18%) 200 gramm  finomliszt 2 evőkanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A tejben jól elkeverjük a tejfölt, lisztet és az őrölt pirospaprikát.

A tejben jól elkeverjük a tejfölt, lisztet és...

4. 

  ecet 2 evőkanál

A habarást hozzáöntjük a krumpli alaphoz, és 3 - 4 percig állandó keverés mellett főzzük. Levesszük a tűzről, és ízlés szerint sózzuk és ecetezzük. Ecettel úgy ízesítjük, hogy evőkanalanként adjuk a leveshez, és kóstolgatjuk. Soha nem öntjük az ecetet a levesbe üvegből.

A habarást hozzáöntjük a krumpli alaphoz, és...

5. 

vaj 50 gramm

Amikor a levest levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, ameddig a vaj el nem olvad.

Amikor a levest levettük a tűzhelyről,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés