Sertés hamburger
Ízletes szaftos sertés hamburger sajttal.
recept,recept fotó,sertés darálthús,Ementáli sajt,Sertéshús,Nyári grill receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 200 | gramm | |
csemege uborka | 53 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | 84 | gramm | |
kifli | 1 | darab | |
petrezselyem zöldje | - | ||
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemle | 6 | darab | |
édes paprika konzerv | 65 | gramm |
Recept
1.
édes paprika konzerv 65 gramm • csemege uborka 53 gramm
A piros paprikát és a savanyú uborkát kisebb darabokra vágjuk fel.
2.
sertés darálthús 500 gramm • hagyma 84 gramm
Egy tálba belehelyezzük a darált sertés húst, majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát.
3.
petrezselyem zöldje • kifli 1 darab
Friss illetve szárított petrezselyem zöldjét apróra vágunk, majd felvágjuk a kiflit. Hozzáadjuk a húshoz.
4.
tyúk tojás 1 darab • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt
Továbbá a húshoz hozzáadjuk a tojást, jól összekeverjük a végén sózzuk, borsozzuk. 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk, hogy az ízek jobban összekeveredjenek.
5.
zsemle 6 darab • Ementáli sajt 200 gramm
Miután a húst kivesszük, a húsból hamburger pogácsát készítünk, amelyet grillen, illetve serpenyőben mindkét oldaláról kb 3 percig sütjük. A sajtból 6 szeletet vágunk, kb 5mm vastagokat. A grillezés befejezése előtt a zsemléket félbevágjuk, és a grillen egy picit megpirítjuk.
6.
A zsemle alsó részére egy saláta levelet teszünk, erre ráhelyezzük a húst, a sajt szeletet, és a karikákra vágott paradicsomot. Majd lefedjük a zsemle másik felével.
Jó étvágyat!