Sertés ragu májjal
Sertés ragu vadasan főtt burgonyával és csípős paprikával.
recept,recept fotó,sertéscomb,csirkemáj,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemáj | 500 | gramm | |
finomliszt | 30 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
póréhagyma | 100 | gramm | |
sertéscomb | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
vadhús fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
víz | 600 | milliliter |
Recept
1.
sertéscomb 350 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A sertéshúst csíkokra vágjuk és olajon megpirítjuk.
2.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só 1 teáskanál • vadhús fűszerkeverék 1 teáskanál • majoránna 2 teáskanál • víz 300 milliliter
Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és majoránnával. Vizet öntünk alája és 25 percig letakarva pároljuk.
4.
Hozzáadjuk a húshoz és még 5 percig pároljuk.
5.
csirkemáj 500 gramm
A kész húshoz hozzáadjuk a megmosott májat. Összekeverjük és az egészet még együtt 5 -8 percig főzzük.
6.
finomliszt 30 gramm • víz 300 milliliter
Hogy sűrűbb legyen adhatunk hozzá habarást melyet lisztből és vízből készítünk el.
Jó étvágyat!