Sertés sült paradicsommal
Finom sertés sült szeletek paradicsommal, sampinyon gombával és tejföllel.
recept,recept fotó,sertéscomb,paradicsom,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
gomba | 500 | gramm | |
paradicsom | 5 | darab | |
sertéscomb | 1300 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 1 | deciliter |
Recept
1.
sertéscomb 1300 gramm
1,5 cm vastag szeleteket forró tűzön olajon elősütjük. Kisebb hőfokon a húsból távozna a víz, így kiszáradna és főni kezdene - de ezt nem akarjuk.
2.
paradicsom 5 darab • gomba 500 gramm
A paradicsomot szeletekre vágjuk a sampinyon gombát pedig negyedekre.
3.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál • só ½ teáskanál • víz 1 deciliter
A húst a sütő edénybe rakjuk, borsozzuk, a tetejére rakjuk a paradicsom szeleteket és a sampinyon gombát. Felöntjük vízzel.
4.
Lefedve sütjük 40 percig 200°C hőfokon.
5.
tejföl (14-18%) 400 milliliter • tyúk tojás 2 darab • só ½ teáskanál
A tojást a tejfölt felverjük, egy pici sót adunk hozzá.
6.
30 percig 200°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!