Sertés szelet szilvalekvárral
Egy nagyon finom sertés szelet gőzedénybe készítve, zöldség körettel.
recept,recept fotó,sertéskaraj,szilvalekvár,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
almaecet | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 1 | gerezd | |
friss csilipaprika | 1 | darab | |
jégsaláta | 1 | darab | |
sertéskaraj | 600 | gramm | |
szegfűbors | ½ | teáskanál | |
szilvalekvár | 2 | evőkanál | |
szójamártás | 1 | evőkanál | |
só | - | ||
tökolaj | 1 | evőkanál |
Recept
1.
sertéskaraj 600 gramm • szilvalekvár 2 evőkanál • szójamártás 1 evőkanál • só • szegfűbors ½ teáskanál
A hús szeleteket megsózzuk és mindkét oldalát megkenjük szilvalekvárral amiben szójaszóst és borsot kevertünk el.
2.
A gőzedény alsó edényébe helyezzük el a hússzeleteket, és 30 percig pároljuk. Ez alatt elkészítjük a salátát.
3.
jégsaláta 1 darab • friss csilipaprika 1 darab • fokhagyma 1 gerezd • tökolaj 1 evőkanál • fekete bors, őrölt • almaecet
A salátát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a karikákra vágott csilipaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Az így elkészített salátát fűszerezzük borssal,tokmag olajjal és alma ecettel.
Jó étvágyat!