Sertés tekercsek aszalt sárgabarackkal
Pikáns sertés édes savanyú aszalt sárgabarackkal kombinálva.
recept,recept fotó,sertéskaraj,aszalt barack,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt barack | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 40 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertéskaraj | 600 | gramm | |
só | ¾ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 6 | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
2.
A szeleteket ideálisan műanyagfóliába csomagolva klopfoljuk mindkét oldalról.
3.
só ¾ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú mustár 6 teáskanál
A klopfolt szeleteket szétrakjuk, sózzuk és megszórjuk paprikával, fekete borssal és megkenjük mustárral.
4.
aszalt barack 200 gramm
A húsra rárakjuk a barackot, majd betekerjük és konyhai tűvel vagy cérnával rögzítjük.
6.
víz 200 milliliter
A húst belerakjuk egy sütőtálba, felöntjük vízzel és 35 percig lefedve 200°C-on sütjük. Majd a fedőt levesszük és további 15 percig besütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat!