Sertés wok tofuval
Sertés wok az ázsiai konyha különlegessége. Rizzsel, illetve rizstésztával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéscomb,Mungóbab,tofu, fehér,Sertéshús,Kínai konyha,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sertéshús
Kínai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
Mungóbab | 200 | gramm | |
chili paprikás mártás | - | ||
kukoricakeményítő | 15 | gramm | |
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertéscomb | 200 | gramm | |
szójamártás | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tofu, fehér | 180 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
víz | - | ||
vöröshagyma | 80 | gramm |
Recept
1.
vöröshagyma 80 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • sertéscomb 200 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra felvágott sertés húst.
2.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só ½ teáskanál • Mungóbab 200 gramm • víz
Ha a hús egy picit megpirul, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, sót, és felöntjük vízzel (400ml). Fedő alatt 30 percig pároljuk. A babot sós vízben puhára főzzük.
3.
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 350 gramm
A húshoz hozzáadjuk a zöldséget, és jól megkeverjük.
4.
tofu, fehér 180 gramm
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt tofut és a babot. A Mungo bab helyett használhatunk más fajta babot is. A wok tartalmát rövid ideig - 5 percig fedő alatt pároljuk.
5.
víz 300 milliliter • kukoricakeményítő 15 gramm • szójamártás • chili paprikás mártás
Vízben ételkeményítőt oldunk fel, és besűrítjük vele az ételt. Ízlés szerint adhatunk hozzá szója vagy chilli szószt is.
Jó étvágyat!