Sertéscomb osztrigamártással
Sertéshús csábító aromával és ízzel. A kuszkusz, a tarhonya vagy a rizs megfelelő köret lehet.
recept,recept fotó,sertéscomb,osztrigamártás,főzőtejszín (10-12%-os),Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 3 | gerezd | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 50 | milliliter | |
hagyma | 1 | darab | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
osztrigamártás | 3 | evőkanál | |
sertéscomb | 300 | gramm |
Recept
1. A hús pácolása
sertéscomb 300 gramm • fokhagyma 3 gerezd • osztrigamártás 3 evőkanál • főzőtejszín (10-12%-os) 50 milliliter
Tegyük a tálba a vékony darabokra vágott húst, apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá az osztriga szószt és a tejszínt. Keverjük össze és hagyjuk állni körülbelül egy órán át.
2. A hús sütése
napraforgó olaj 1 evőkanál • hagyma 1 darab • kristálycukor 1 evőkanál
Vágja finomra a hagymát, és forró serpenyőben kevés olajjal pirítsa meg. Adjunk hozzá pácolt húst, vizet, cukrot és főzzük körülbelül egy órán át. Szükség szerint öntsünk hozzá vizet.
Jó étvágyat!