Sertéshús mustáros szósszal
Ízletes sertéshús mustáros szószban póréhagymával és almával. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéscomb,alma ,póréhagyma,teljes zsírtartalmú mustár,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús › Szezonális receptek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Póréhagyma › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 | gramm | |
brandy | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | teáskanál | |
főzőtejszín | 100 | milliliter | |
kakukkfű | - | ||
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
póréhagyma | 200 | gramm | |
sertéscomb | 600 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 3 | evőkanál | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
sertéscomb 600 gramm • alma 300 gramm • póréhagyma 200 gramm
A húst megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A póréhagymát megmossuk és kerekekre vágjuk.
2.
napraforgó olaj 30 milliliter • víz 200 milliliter
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amelyen a sertéshúst körülbelül két percig sütjük mindkét oldalán, amíg a hús ki nem fehéredik. Adjuk hozzá a póréhagymát, és öntsük fel vízzel vagy húslével. Forraljuk fel.
3.
teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál • fekete bors, őrölt • kakukkfű
A serpenyőbe tegyük hozzá a szeletelt almát és a mustárt . Sózzuk és fűszerezzük. Közepes lángon mindent együtt párolunk, amíg a hús megpuhul.
4.
főzőtejszín 100 milliliter • finomliszt 1 teáskanál • brandy 2 evőkanál
A tejszínt liszttel a húshoz keverjük és a szószt besűrítjük. Hozzáadjuk a brandyt, fokozzuk a tüzet és még egy rövid ideig főzzük.
Jó étvágyat!