Sertésmáj recept
recept,recept fotó,hagyma,sertésmáj,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | ||
hagyma | 150 | gramm | |
kukoricakeményítő | 30 | gramm | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertésmáj | 600 | gramm | |
sertészsír | 30 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
1. Sertésmáj elkészítése
sertésmáj 600 gramm
A sertésmájat megmossuk, lecsepegtetjük, és a vágólapra helyezzük.
2.
Egy éles kés segítségével a hártyákat eltávolítjuk. A vékony erecskéket kézzel eltávolítjuk.
3.
A sertésmájat csíkokra vágjuk, amennyiben a májban még maradtak vékony erecskék ezeket is eltávolítjuk. Ha ezek nincsenek eltávolítva, akkor ezek a részek sütés után keményebbek lesznek.
4. Főzés
sertészsír 30 gramm • hagyma 150 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk májat és folyamatos keverés mellett addig sütjük, amíg fehérebb nem lesz.
5.
teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ čl • majoránna 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Hozzáadjuk a mustárt, fűszert, majoránnát, paprikát és megkeverjük
7.
víz 200 milliliter • kukoricakeményítő 30 gramm
Vízben étkezési keményítőt keverünk el, és ezzel besűrítjük az ételt.
Jó étvágyat!