Sertésszelet sárgarépa-krémmártásban
Finom ebéd nem csak gyerekeknek. Tésztával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéscomb,répa,tejföl (14-18%),Sertéshús,Receptek babáknak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 20 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
répa | 200 | gramm | |
sertéscomb | 600 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | gramm | |
víz | 200 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
2.
sertéscomb 600 gramm • répa 200 gramm
A sertéshúst megmossuk és szeletekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és megmossuk.
3.
víz 200 milliliter • só 1.5 teáskanál
Adjuk hozzá a húst és a sárgarépát a hagymához, és pirítsuk egy ideig. Felöntjük vízzel, sózzuk (gyerekeknek kevésbé vagy egyáltalán nem) és fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul.
5.
tejföl (14-18%) 400 gramm
Vegyük ki a sárgarépát az edényből, adjuk hozzá a habarást és forraljuk fel. Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük hozzá a tejfölt.
6.
A sárgarépát turmixoljuk ki...
7.
...és keverjük a húshoz.
Jó étvágyat!