Sonkás pizzás háromszög
Nagyszerű harapnivaló, amely az ínyenceket sem hagyja cserben.
recept,recept fotó,paradicsomszósz,szurokfű (oregánó),párolt sertéssonka,sampinyon (konzerv),kemény sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 500 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kemény sajt | 200 | gramm | |
ketchup | - | ||
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
paradicsomszósz | 250 | milliliter | |
párolt sertéssonka | 400 | gramm | |
sampinyon (konzerv) | 200 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 500 gramm • só 1 teáskanál • napraforgó olaj 100 milliliter
Meleg cukrozott tejben kovászt készítünk. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, sót, olajat, és a kovászt. Kidolgozzuk a tésztát, majd kelni hagyjuk.
2.
paradicsomszósz 250 milliliter • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
A paradicsompürét összekeverjük oregánóval.
3.
A tészta felét kinyújtjuk egy liszttel meghintett gyúrólapon, megkenjük a paradicsom pürével. Hozzáadunk egy kis ketchupot.
5.
sampinyon (konzerv) 200 gramm • kemény sajt 200 gramm
A sonkára egyenletesen felhelyezzük a sampinyon gombát, és a reszelt sajt felét. A tésztát roládba tekerjük.
6.
Háromszögeket vágunk belőle.
7.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra ráhelyezzük a fekve a háromszögeket. Megkenjük felvert tojással és aranyszínűre sütjük. Közben elkészítjük a tészta másik felét.
Jó étvágyat!