Sörtésztában rántott laskagomba
A rántott gomba azon kevés dolgok egyike, ami hidegen is fogyasztható. Viszont a sörtésztában sült gomba sajnos csak frissen isteni főtt krumplival és tartármártással.
recept,recept fotó,laskagomba,finomliszt,tyúk tojás,világos sör,zsírszegény tej 1,5%,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 350 | gramm | |
kemény sajt | 150 | gramm | |
laskagomba | 500 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
világos sör | 150 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
2.
....és szétszedjük.
3.
finomliszt 350 gramm • só ½ teáskanál • kemény sajt 150 gramm • tyúk tojás 3 darab • világos sör 150 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter
Összekeverjük a lisztet, a tojást , a sajtot, a sót és a sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk
4.
A lecsöpögtetett gombákat jó alaposan “megfürdetjük” a sörös masszában, majd forró olajban...
5.
...pirosra sütjük ( kb 3-3,5 percig sütjük mindkét oldaláról a gombákat ).
6.
A gombákat egy tányérra rakjuk amelyre szalvéta papírt helyeztünk hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.
Jó étvágyat!