Sós kalácskák gabona alapú leveles tésztából
Ropogós kalácsok burgonyás, sajtos,sonkás töltelékkel.
recept,recept fotó,Ementáli sajt,gabonaőleményből készült rétestészta,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 150 | gramm | |
burgonya | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
gabonaőleményből készült rétestészta | 400 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 15 | gramm | |
párolt sertéssonka | 100 | gramm | |
szezámmag | - | ||
só | ¼ | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
3.
...és a burgonyát.
4.
petrezselyem zöldje 15 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem levelet, borsot, sót és jól összedolgozzuk.
5.
gabonaőleményből készült rétestészta 400 gramm
Lisztel meghintet gyúródeszkán a leveles tésztát 34x46 cm nyújtjuk. Nyolc darab téglalapot vágunk ki belőle.
6.
párolt sertéssonka 100 gramm
Minden téglalap 3/4- re ráhelyezzünk egy szelet sonkát. A tésztát a mellékelt ábra szerint bevágjuk.
7.
tyúk tojás 1 darab
A sonka tetejére rá helyezzük a tölteléket. A széleit felvert tojással megkenjük.
8.
A tésztát amelyen nincs töltelék ráhajtjuk a töltelékes tésztára. A széleit gyengéden összenyomjuk.
9.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kalácskákat. A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk egy pici sóval és szezám maggal.
10.
20 percig 200°C fokon sütjük.
11.
Még melegen fogyasztjuk, akkor a legfinomabbak.
Jó étvágyat!